Weer een ERE METAAL voor Dansclub Sjansee bij het Nederlands Kampioenschap

geplaatst in: Nieuws | 0

Weer ERE METAAL voor Dansclub Sjansee bij het Nederlands Kampioenschap

 

Afgelopen zaterdag 14 november was het heel vroeg dag voor de deelnemers van dansclub Sjansee. De grote dag van het NK was aangebroken! Om kwart over zeven morgens verzamelden 66 mensen van de dansclub zich op de Goeri in Katwijk. De spanning was al bij vele voelbaar, maar het plezier en enthousiasme was vele malen groter.

Om 7.30 vertrokken we met een dubbeldekker bus van de Koninklijke Beuk richting Ermelo en na een zeer plezierige busreis kwamen we er aan. Eenmaal binnen keek iedereen zijn ogen uit: wat een mooie locatie, een prachtige dansvloer en wat een hoop mensen!

Na de vlaggenparade en een feestelijke opening door dhr. Cor vd Stroet begonnen rond 10.15 de voorrondes waarbij duoparen (2 personen met een beperking) het spits af mochten bijten. In deze klasse dansten 2 dansparen van Sjansee. Het was een prachtig gezicht. Daarna volgden de combi paren waar Sjansee met 30 dansparen aan meededen. Het enthousiasme was groot en het plezier was van de gezichten af te lezen. Onze deelnemers zetten hun beste beentje voor tijdens de sierlijke Engelse Wals, de mooie strakke tango en de vrolijke Quick Step.

Na de voorrondes hebben we verschillende fundansjes met elkaar kunnen doen. Iedereen op de vloer en eventjes ontspannen dansen. Na deze ontspanning werd de spanning weer opgevoerd en langzaam naar de finale toegewerkt. Het was de afsluiting van een prachtige ochtend. Rond 13.00 uur werden de rammelende magen gevuld met heerlijke lunchpakketten verzorgd door cateringbedrijf DZB uit Leiden. Na de lunchpauze was het tijd voor de tweede helft van de dag: de cha-cha-cha masterclass, een aparte klasse voor dansparen die naast ballroom ook de latin cha-cha-cha kunnen dansen. Na 2 keer de cha cha cha te hebben gedanst en de voorrondes voorbij waren maakte dhr Cor vd Stroet de finalisten bekend. Groot was het enthousiasme toen bekend werd dat ook 1 danspaar van Sjansee een plek in de finale had bereikt. Marleen de Groot en Karin van Maren mochten het gaan opnemen tegen 6 andere finalisten! Ze dansten geweldig! Een topprestatie, want doe het ze maar na als je onder druk staat!

Rond de klok van half 3 was het moment van de prijsuitreiking aangebroken.  Zou dansclub Sjansee opnieuw in de prijzen vallen? Toen kwam het verlossende woord van Cor vd Stroet met de bekendmaking van de podiumplaatsen en mochten Marleen en Karin de bronzen plak in ontvangst komen nemen! Wat en top prestatie hebben ze weer op de dansvloer laten zien.

Na het bekendmaken van de prijswinnaars van de duo en combiparen werd het Wilhelmus gespeeld en kwam er een eind aan een fantastisch Nederlands Kampioenschap in Ermelo. De terugreis was feestelijk en rustig, een ieder was moe maar voldaan…. Bij terugkomst in Katwijk stond er een heel verdiend glaasje champagne klaar. Al met al een fantastische dag om op terug te kijken.

 

De werkgroep van Sjansee spreekt van een geslaagde dag! Iedereen is in het bezit van een fantastische ervaring en een prachtige medaille voor zijn/haar deelname aan deze dag. Wij zijn supertrots op onze kanjers en vrijwilligers.

 

Een speciaal woord van dank voor RTV Katwijk! Zij hebben de moeite genomen om deze hele dag met ons op stap te gaan en hebben alle mooie, gezellige, spannende en feestelijke momenten vastgelegd in video-opnames en interviews. RTV Katwijk zal een mooie reportage maken van deze dag welke op maandag 23 november uitgezonden zal worden!

Allemaal kijken naar de kanjers van dansclub Sjansee op RTV Katwijk!

 

Laat een reactie achter