Dansclub Sjansee op de toeristenmarkt.

geplaatst in: Nieuws | 0

Vrijwilligersmarkt tijdens Toeristenmarkt

Kom ook naar de vrijwilligersmarkt tijdens de toeristenmarkt op dinsdag 25 augustus! Tussen 13.00 en 21.00 uur laten ongeveer 25 organisaties op het Andreasplein, in het centrum van Katwijk, zien waar zij zich mee bezighouden.

De gemeente kent een rijk vrijwilligersleven: bijna 400 organisaties werken met vrijwilligers en 20.000 mensen in onze gemeente zijn actief als vrijwilliger. Iets om trots op te zijn! Daarnaast kunnen veel organisaties nog versterking gebruiken. Iets voor u misschien?

Wat kunt u verwachten?

Verschillende organisaties staan er met een kraam en er worden doorlopend demonstraties gegeven. Er staan ook muziekoptredens gepland van o.a. DSV Rijnsburg, Berghdrummers en Romans 12 Kids.

Medelanders Welzijnskwartier laat u kennismaken met verschillende culturen en EHBO Vereniging Valkenburg geeft de mogelijkheid om op de reanimatiepop te oefenen. Diverse zorginstellingen (Topaz, Marente, DSV, ’s Heerenloo, Philadelphia) zijn op zoek naar vrijwilligers en vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn binnen hun organisatie.

Verder zijn aanwezig: Steunpunt Mantelzorg, We Helpen, St. Historie Vliegveld Valkenburg, St. Maaltijd voor een kind, vv de Kanarievogel, Volksdansgroep Katwijk, Alzheimer Nederland. Zij nodigen u uit bij hen langs te komen.

Ook leuk voor de kids!

Ook aan de kinderen wordt gedacht. Speciaal voor hen heeft CJV YMCA Katwijk een knutseltafel staan en zij geven graag informatie over het clubwerk dat gaat starten. Scouting Katwijk heeft voor de oudere jeugd wat leuks te doen terwijl K&O Katwijk doorlopend workshops voor volwassenen heeft.

Sport

Sport mag natuurlijk niet ontbreken en de Grashoppers zijn aanwezig met hun basket. De damverenigingen uit Katwijk en Rijnsburg gaan graag de uitdaging met u aan (simultaan dammen). Dansclub Sjansee en Dansende Wielen nodigen u uit om met hen mee te doen.

Meer informatie

De vrijwilligersmarkt is een initiatief van het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Katwijk (onderdeel van Welzijnskwartier) en wordt in samenwerking met de gemeente georganiseerd.

Laat een reactie achter